مخلل الزيتون الأخضر
المقادير
كيلو زيتون أخضر كبير الحجم
محلول ملحى (ملعقه كبيره ملح لكل أربعه أكواب ماء)
ربع كيلو فلفل و كرفس و كوب عصير ليمون
ربع كيلو ليمون و بعض فصوص الثوم
طريقة التحضير
يشق الزيتون طوليا و ينقع فى الماء
مده ثلاثه أيام مع التغيير الدائم للماء
يذاب المحلول الملحى و يغلى و يترك ليبرد
نقطع الكرفس والفلفل وتقشر فصوص الثوم وتترك
صحيحة ــ يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات
متبادله من الكرفس و الفلفل و الثوم و حلقات الليمون
و يغطى بكوب عصير الليمون و ا لمحلول الملحى
توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه
طبقه زيت و يغلق و يوضع فى مكان دافئ
مده خمسه عشره يوما ويقدم